top of page

Op dinsdag 10 maart 2020 stak een stel ondernemers, maar ook scholen en andere instellingen uit de gemeente Nunspeet de koppen bij elkaar voor een inspiratiesessie over het thema duurzaamheid. Want wat kunnen we met en voor elkaar betekenen op het gebied van duurzaamheid? Dat vraagstuk staat centraal bij de stichting Nunspeet Verduurzaamt.

Midden tussen de containers

Afgelopen dinsdag kwamen 26 ondernemers van 20 verschillende organisaties uit de gemeente en regio bij elkaar in de nieuwe opslagloods van Kattenberg Verhuizingen in Nunspeet. Daar, tussen zo’n 220 zeecontainers, vertelden directeur Gert Kattenberg en commercieel manager Elise Koning meer over het verhaal van de verhuizers uit het Nunspeetse. Zo leerden alle aanwezigen dat Kattenberg Verhuizingen al sinds 1904 bestaat, er 25 auto’s rondrijden met vermelding van de naam, maar ook dat er vorig jaar 2.483 verhuizingen zijn uitgevoerd en er zo’n 330.500 liter brandstof is verbruikt. 

Samenkomen en inspireren

Bij de stichting Nunspeet Verduurzaamt zijn verschillende organisaties aangesloten, die afzonderlijk van en samen met elkaar verbeteringen proberen te vinden op het gebied van duurzaamheid. Deze samenwerking vindt plaats in vier verschillende werkgroepen, elk met een ander thema. Zo is er aandacht voor de circulaire economie, natuur en landschap, energie en de maatschappelijke ontwikkelingen. Tijdens de sessie op dinsdag 10 maart zijn verschillende concrete plannen gepresenteerd hoe de organisaties duurzamer kunnen ondernemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een groen schoolplein, een duurzaam bedrijfsterrein, een groene laadpaal voor elektrische auto’s, maar ook aan het inzichtelijk maken van het verbruik van energie en grondstoffen om bewustwording te vergroten.

Duurzame stappen

In het bijzonder was er aandacht voor het idee van Justin Harthoorn, student aan de opleiding ondernemer retail. Hij kreeg tijdens de bijeenkomst de ruimte om te vertellen over het project WateRedder. WateRedder is een dopje dat precies in een kraan past, waarmee tot 50% van het waterverbruik in de kraan kan worden bespaard. Daarnaast kreeg Dries Bouw het podium om te vertellen over het duurzame idee van WerkFruit. WerkFruit is een doos met fruit dat elke week wordt bezorgd bij organisaties met personeel, zodat iedereen van een gezonde snack kan genieten.

Meedoen? Laat het weten!

Bij de Stichting Nunspeet Verduurzaamt zijn nieuwe leden van harte welkom! Iedere geïnteresseerde organisatie uit de gemeente Nunspeet die actief bezig is met duurzaamheid kan contact opnemen met de ambassadeur Martin van Brederode of met Geert Jan Prins van Will2Sustain. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 6 oktober 2020.

Contactgegevens

Voor meer informatie kunt u mailen met administratie@will2sustain.com of bellen met 06-52646700.

Foto boek.jpg
10 maart 2020
Een duurzamer Nunspeet door ondernemers in de gemeente
bijeenkomst.jpg
bottom of page